[Español] [Català] [English]

Bio professional de Xavier Verdaguer

Emprenedor en serie de Barcelona instal·lat ara al Silicon Valley de Califòrnia. Fundador de TMT Factory, Integra Interactive, Innovalley, seven4seven, Imagine Creativity Center. Inversor a Lanta Digital Ventures.

Xavier Verdaguer és un emprenedor en sèrie de Barcelona que en els últims 15 anys ha creat varies empreses d’Innovació tecnològica. Xavier és Enginyer Informàtic i Arquitecte Tècnic per la Universitat Politècnica de Catalunya i amb estudis d’alta direcció a la Stanford Universtiy (Califòrnia). Xavier va començar la seva trajectòria professional com a Director d’Informàtica del Consulting Taller d’Enginyeries, SA i amb 25 anys va iniciar la seva carrera com a emprenedor en serie.

Al 1997, amb 25 anys, fundà la seva primera empresa que sota les marques TMT Factory i BCN Media ofereix serveis d’Enginyeria de Software i Comunicació Multimèdia. Xavier fou Director General de TMT Factory durant 11 anys. En aquesta etapa, Xavier va superar la crisi del sector tecnològic del 2001, va situar TMT Factory a nivell internacional amb 50 treballadors i va treballar per a clients com Gas Natural, Deutsche Bank, Barceló Hoteles o JCDecaux. Xavier va cedir el càrrec de Director General al seu soci Daniel Urruchua a l’abril del 2009, poc després de l’entrada en l’accionariat del fons Sequoia PWM en una operació d’inversió de 7,4 milions d’Euros.

Xavier també ha sigut fundador i Director General d’Integra Interactive, una empresa líder en sistemes de comunicació dinàmica a través de pantalles. Xavier va aconseguir una ronda d’inversió de 1,5 milions d’Euros amb el fons de capital risc Simbiosis VC per a desenvolupar el sistema de televisió interactiva IntegraTV (actualment Beebox) i el software de Digital Signage CMD-Integra. Integra Interactive fou guardonada per la Diputació de Barcelona com la millor iniciativa empresarial del 2006.

Alguns projectes liderats per Xavier Verdaguer també han obtingut reconeixements com el Premi “Möbius” a la millor producció multimèdia espanyola del 1999 i, a l’any 2005, el Premi “Barcelona d’ofici emprenedora” a la cooperació empresarial pel desenvolupament junt amb l’empresa Fundició Dúctil Benito de Smartpoint, un innovador canal d’informació ciutadana a través de pantalles a la via pública.

En l’actualitat, Xavier Verdaguer viu a Palo Alto (Califòrnia) on va fundar al 2010 Innovalley, Inc. una empresa que desenvolupa roba intel·ligent fusionant creativitat de Barcelona amb tecnologia americana d’última generació. Innovalley té en el seu accionariat a l’enginyeria BConsulting, l’estudi d’innovació Haiku, la tèxtil Cooking Labs i el centre de recerca Cetemmsa. Innovalley també realitza recerca amb la Stanford Universtiy i ven els seus productes a través del web www.innovalley.us.

Xavier Verdaguer també ha fundat al Silicon Valley de Califòrnia l'empresa de desenvolupament de software Seven4seven i el Centre de Creativitat Imagine per a la generació d'idees disruptives que canviïn el món i per canviar la vida de les persones que participen en la creació d'aquestes idees.

Xavier Verdaguer també és International partner de Barcelona Global, membre del San Francisco-Barcelona Sister City Committee, Soci-inversor de l’acceleradora Conector, Mentor i jurat de Wayra, Mentor i Jurat d'Emprendedor XXI, Membre d'honor Inlea Foundation, Board Member de Moebio, impulsor d'Iniciador Silicon Valley, Membre de la comisió d’innovació i recerca de l’Ajuntament de Barcelona, membre de l’equip de Bworld i conseller de múltiples empreses d' innovació.

Xavier Verdaguer inicia a l'any 2013 la seva activitat com a inversor a través de Lanta Digital Ventures, un fons d’inversió d’emprenedors per a emprenedors.

Xavier Verdaguer és professor de la Universitat Politècnica de Catalunya, propietari de varies patents de tecnologia, autor de múltiples articles de recerca i manté convenis de transferència de tecnologia amb varies universitats. El primer invent de Xavier va ser un pluviògraf amb el que, amb 12 anys, guanyà el concurs “Joc de Ciència” de TV3. Xavier Verdaguer figura en el llibre “Personatges de Cataluña” del 2009 i ha sigut premiat com a millor jove emprenedor creatiu del 2010 per la JCI.

One more thing:Xavi és impulsor del projecte Supertramps per compartir a la xarxa moments de felicitat.

mail de contacte: [email protected]

San Francisco, California, Junio 2013 · www.xavierverdaguer.com

Companies:
Investments:
Projects:
One more thing:

facebook xavier verdaguer suscribir feed rssCopyright © Xavier Verdaguer · mail · www.xavierverdaguer.com